Patronen op maat creëren voor vulling en lijn

Locatie

Patronen

Bestand > Instellingen document

In het Kenmerkenpalet zijn 72 pattronen beschikbaar om te gebruiken voor de vulling of lijn. De patronen 36 tot en met 71 kan je op maat aanpassen; de patronen 0 tot en met 35 zijn niet bewerkbaar. Aanpassingen op maat worden samen met het bestand bewaard.

Om de patronen op maat ook in andere bestanden te gebruiken, bewaar je het bestand met deze patronen als een sjabloon. Zie Concept: Sjablonen voor meer informatie.

Om de beschikbare patronen in het huidig bestand op maat aan te passen:

Selecteer het commando. Het dialoogvenster ‘Patronen’ wordt geopend.

Je kan patronen 36 tot en met 71 in de lijst selecteren om ze vervolgens te bewerken.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Patroon

Selecteer een patroon uit de lijst en klik vervolgens in het vak onder Patroon op de plaatsen waar je pixels wenst toe te voegen of te verwijderen. Je aanpassingen worden weergegeven in het voorvertoningsvenster rechts van dit vak.

Vorige versie

Klik op deze knop om je aanpassingen ongedaan te maken en terug te keren naar het oorspronkelijke patroon (alvorens je een ander patroon selecteert of op OK klikt).

Het patroon is toegevoegd aan de lijst met patronen in het Kenmerkenpalet. (Enkel voor het huidige bestand).

Vulling

Lijnkenmerken

Concept: Sjablonen